Előadó

Mary Popkids

A bluesos, soulos, funkys, elektronikus indie-popot játszó Mary PopKids energikus koncertjeivel vált a magyar alternatív zenei színtér egyik népszerű csapatává. Inspirációs forrásként a Phoenixet, az Arcade Fire-t és a Jackson 5-ot szokták megjelölni, zenéjük számos filmben, kisfilmben és sorozatban hallható, emellett visszatérő kedvencei a hazai fesztiváloknak.

A Mary Popkids – Makumi Kamau (ének, gitár), Bártfalvi Sándor (ének, beatbox), Herrer Sári (ének), Svajcsik Kristóf (gitár), Halász Máté (dob), Skardelli Viktor (basszus), Zsombó Dániel (billentyű, vokál), Sárkány Bertalan (ütőhangszerek) – 2009-ben alakult. Nevüket a 2012-es, a Punnany Massif-fal közös Mosoly című daluk után jegyezték meg sokan, majd a berobbanás 2014-ben következett be, amikor megnyerték a Nagy-Szín-Pad tehetségkutató versenyt, így egyből a legnagyobb hazai fesztiválok nagyszínpadaira jutottak: a VOLT-on az Arctic Monkeys, a Szigeten pedig (szakadó esőben) a Bastille előtt játszhattak. Még ebben az évben megjelent a debütáló nagylemezük (The Blue Inside), amelyről az egy évvel korábbi Nightdrive lett a legnagyobb slágerük (máig ez a dal mondható a legsikeresebb Mary Popkids-számnak).

A következő korong (All You Can Keep) 2016-ban érkezett, néhány újabb közönségkedvenccel (Revolution, Wildcard), majd 2017-ben ők jegyezték a Sziget Fesztivál himnuszát (Love Solution). Azóta egy EP (Togetherness, 2018), és egy új dal (The Carnival, 2020) a termés – úgy tűnik, mintha az angol nyelvű dalokra és a nálunk kissé idegenül ható soulos funky-pop hangzásra ma kevésbé lenne vevő a közönség.

2022 áprilisában az A38 hajón tartották az eredetileg két évvel korábbra tervezett, de a pandémia miatt elhalasztott 10. születésnapi bulijukat.

SzL

 

https://www.facebook.com/marypopkids/

https://www.instagram.com/marypopkids/?hl=hu

https://marypopkids.hu/

 

Frissítve: 2024-4 , Szigeti László

Kapcsolatok

    123