Előadó

Cloud 9+

A Cloud 9+ sajátossága, hogy az élőhangszeres rock/hiphop zenét ötvözik az elektronikus drum&bass és dubstep elemekkel. Feszes dob és basszus alapok, effektelt gitárok és masszív elektronikus hangminták adják a zenei alapot, a két frontember pedig dallamos énektémákkal és dinamikus rappel járul hozzá a produkcióhoz. A Szivák Zsolt (ének), Skeeny Boy (ének), Biksi Gábor (basszusgitár, szintetizátor), Tóth Bertalan (gitár, szintetizátor), Koller Márk (dob, samples) felállású zenekar a nevét a „Cloud 9“ amerikai kifejezésről kapta, amely „eufórikust“ jelent, és ők ezt fejelték meg még egy + jelzővel.

A 2012-ben alakult formáció a 2013 elején megjelent Supernova című dalával hamar nagy népszerűségre tett szert. Még ugyanebben az évben következett a Breathe In, majd 2014-ben a Lights, a The Way You Are és az I.N.Y.T. Ezek közül valamennyi rákerült a zenekar bemutatkozó CD-jére (Supernova, 2015), megfejelve a Freestylersből ismert MC SirReal-lel közös Jump Higher-rel.

2016-ban újabb kislemez (Bassline) érkezett, majd az ezt követően publikált újabb (Sasquatch, Love Can’t Destroy, Radio, Against The Wall) már a 2017-ben kiadott újabb albumot (The Next Step) promótálták, illetve vezették fel. Ugyanebben az évben jelent meg a Peter Jabin és MC Kemon (Irie Maffia) közreműködésével készített Take Me négyszámos EP.

A szélesebb ismertséget számunka mégsem ez, hanem a 2018-ban kiadott slágerük (Hide The Pain, a klip főszerepében Arató „Hide The Pain“ Andrással) hozta meg számukra. Ezt követően kezdtek magyar nyelvű dalokat is előadni, elsőként is a Járai Márkkal (Halott Pénz) és a Fura Csével közös Valaki mondja el-t, majd az AWS-sel összehozott nagysikerű Viszlát nyár. Ezek a dalok már a 2019-es új nagylemez, a Mixtape előfutárai voltak.

Ekkoriban a doboknál Koller Márkot Markó Ádám váltotta, Skeeny Boy pedig időközben elhagyta társait. Még ebben az évben érkezett a szintén AWS-sel közös Engedd el, a pandémia első hullámát a Lose Control című dallal vészelték át, majd előbb a Karanténkoncertet, majd a Raktárkoncertek sorozatban is felléptek. A 2021-es év három új dalt hozott (Elmúlt rég, az MC Kemonnal közös Flaming Lamborghini és a klipjében Janklovics Péter humoristát szerepeltető Zuhannék), az eddigi 2022-es dal (a Subscribe-ból ismert Csongor Bálinttal közös Level Up) elvben azt jelzi, hogy hamarosan új nagylemez érkezik. Miközben a Cloud 9+ híres a jó hangulatú, pörgős koncertjeikről: 2022 márciusban az Akváriumban pont egy ilyennel ünnepelték megalakulásuk tízéves jubileumát.

SzL

 

Az előadó Facebook oldala: https://www.facebook.com/cloud9plus/

Az előadó Instagram oldala: https://www.instagram.com/cloud9plus/?hl=hu

 

Frissítve: 2023-9 , Szigeti László

Kapcsolatok

    123