Személy

Szlimmy

Zenész - rapper

Szlimmy (Pusztai Balázs) rapper, a GrossKidz trapkollektíva oszlopos tagja, a hazai hiphop egyik figyelemre méltó feltörekvő előadója, akinek zenéi az utóbbi időben egyre nagyobb közönséghez érnek el.

A halásztelki születésű fiatal trapper 2019-ben kezdett el zenélni, eleinte angol nyelvű számokkal is próbálkozott, de a nagy áttörést a 2021 tavaszától kiadott magyar nyelvű dalok hozták meg számára. A GrossKidz-csapat tagjának nagy segítségére van a bátyja, Yrodi (Pusztai Máté), akivel közös zenéket is kiadnak Égjárók néven.

Zenei világa folyamatosan alakul még, jelenleg a klasszikus trap és az újvonalas hiphop jegyei bontakoznak ki a legerősebben. Gyakran szerepel együtt más előadókkal, mint ahogy az ő lemezein is feltűnnek vendégek (Lil Frakk, Solére és Hundred Sins). Állandó alkotótársa a producer, Loki. Dalszövegeiben kerüli a hatáskeltést, jellemző témái a nyugalom és a szeretet. 2023-ban sikerrel vett részt a Kikeltető tehetségkutatón.

Az eddigi megjelenései: Subz EP (2021), Szlimmy x Loki: Dűnék (2021), Égjárók: A napfény-kísérlet (2022), Szlimmy x Loki: Arctáncoltató (2023), Szlimmy x Steksz: Grossboy EP (2023).

HZ

 

Kapcsolat:

https://www.facebook.com/szlimmyofficial/

https://www.instagram.com/_szlimmy/

Forrás:

  • Szlimmy Facebook-oldala, Facebook, 2023
  • „Drága cigim, hozd el a merengőt” - Szlimmy-dalpremier, Recorder, 2023-02-17
  • Nagy Daniella, DEBÜT | Szlimmy X Steksz - Grossboy EP premier, Hajógyár, 2023-05-25
Frissítve: 2023-11 , Hőgye Zoltán

Kapcsolatok