Személy

Nagy Szilárd

Zenész - énekes, Színész

Borítókép forrása: Nagy Szilárd Facebook oldala

Nagy Szilárd (1989) énekes, színész. Tehetségére hamar felfigyeltek, 9 évesen már a szerepelt egy musicalben a Kisvárdai Várszínházban. Itt kötött barátságot későbbi előadótársával, Ragány Misával.

Nagy Szilárd 2012-ben egy kereskedelmi televízió tehetségkutató versenyén tűnt fel, ezek után országos fellépésekre is lehetősége volt. Közben Budapesten elvégzett egy újságíró-iskolát, majd három és fél évig egy óceánjáró hajón énekelt.

2020 tavaszán Ragány Misával átdolgozták Varga Miklós Európa című dalát, és ez meghozta a párosnak az országos ismertséget. 2021-ben A DAL elnevezésű televíziós versenyen az elődöntőig jutottak Drága Hazám című szerzeményükkel.

2021 novemberében az egy évvel korábban elhunyt Benkő Lászlóra és Mihály Tamásra emlékeztek az OMEGA című dallal, amelyben a zenekar három szerzeménye, az Ezüst eső, a Gyöngyhajú lány és a Fekete pillangó került be egy klipbe.

2022 márciusában Nagy Szilárd és Ragány Misa legendás hazai énekesek - többek mellett Nagy Feró, Pataky Attila és Varga Miklós - közreműködésével gondolták újra és adták elő a Tolcsvay László által 1973-ban megzenésített Petőfi-verset, a Nemzeti dalt.

Ugyanebben az évben Nagy Szilárd magas színvonalú előadó-művészeti munkája és nemzeti értékeink, hagyományaink megőrzése és továbbadása érdekében végzett tevékenysége elismeréseként megkapta a Magyar Bronz Érdemkereszt állami kitüntetést.

Rendszeresen szerepel az István, a király előadásain, hol a címszerepben, hol pedig Koppányként láthatjuk őt, és saját rendezésében is színre került már a híres rockopera.

HZ

 

Kapcsolat:

https://www.facebook.com/nagyszilardofficial

https://www.instagram.com/nagyszilard_official/

Forrás:

  • Dzsubák Tamás, „Nem ciki a hazáról énekelni”, Kultúra.hu, 2021-02-25
  • Állami kitüntetést kapott Nagy Szilárd!, Kisvárda.hu, 2022
Frissítve: 2023-11 , Hőgye Zoltán