Személy

Miller Dávid

Előadóművész

Miller Dávid (Budapest, 1996) szülei (Miller Zoltán és Ullmann Mónika) magyar színművészek. Ötéves kora óta dobol és zongorázik. 18 éves koráig versenyszerűen úszott, vízilabdázott, és több küzdősportban is jártas. 2020-ban kezdett popzenei szólókarrierbe, azóta több kislemezt is megjelentetett.

Színészetet tanult a London School of Dramatic Artban, ahol 2016-ban végzett. Első filmes szerepe a – Csupó Gábor által rendezett – Pappa Piában volt. Fél évvel később a Magyarországon forgatott amerikai kémthrillerben, a Vörös verébben tűnt fel. 2018-tól több hazai produkcióban szerepelt, például A tanárban és a Mellékhatásban.

2020-ban az RTL Klub Reggeli műsorának egyik műsorvezetőjének kérték fel, 2021-ben pedig az X-Faktor 10. évadát vezethette. 2022. március 15-én, a Red Bull Pilvaker 10. születésnapján felkérték a házigazda szerepére.

Szólóénekesként számos sikeres kollaborációban vett részt, közülük a Beton.Hofival közös Tom Hanks és a Hundred Sinsszel rögzített Omega-feldolgozás, a Gyöngyhajú lány a legnépszerűbbek. Legutóbbi, Beatrick-kel és Co Lee-vel készített Város című dala 2024 márciusában jelent meg. 

BB

 

https://www.facebook.com/davidzoltanmiller/

https://www.instagram.com/millair/

Forrás:

  • Wikipédia Miller Dávid, Wikipédia
  • RTL Miller Dávid, RTL
Frissítve: 2024-5