Személy

Kocsis Paulina

Zeneszerző, Dalszerző, Zenész - énekes

Kocsis Paulina Panka 1998. december 2-án született Budapesten. Az énekesnő és dalszerző egész fiatal korától tanult zongorázni, mindemellett pedig saját dalokat írt. 2020-ban a TikTokon Paulina néven ismerhette meg a közönség, ahol feldolgozásai mellett saját szerzeményeit is megosztotta követőivel. 2021-ben Geszti Péter bíztatására jelentkezett az X-faktor tehetségkutatóba, ahol második helyezést ért el. A műsor alatt többségében saját dalaival lépett színpadra, itt debütált első Ajándék című dala is.

A versenyt követően a Gold Records-nál szerződött, zenekart alapított, és 2022-ben a Honeybeast előzenekaraként turnézta végig az országot. Szintén ebben az évben jelent meg Tarján Zsófival (Honeybeast) közös daluk a Tele a szívem, amelyet Az év hangfelvételének jelöltek. 2023-ban A Szabadság, szerelem - Petőfi 200 programsorozat részeként feldolgozta Petőfi Sándor A szabadsághoz című versét, amelyet a Művészetek Palotája első Egyetemi napjának keretén belül adott elő több zenésztársával.

A nyolc dalt számláló előadónak még nem jelent meg önálló lemeze, legutóbbi dala (Anya) anyák napján jelent meg és édesanyjához szólt. 

BBB

 

https://www.facebook.com/PAULINAKOCSISofficial/

https://www.instagram.com/kocsis.paulina/

Forrás:

  • Nagy Daniella, Kocsis Paulina: „Nyitott vagyok, nem szégyellem az érzéseimet”, Hajógyár, 2022-06-06
  • Bobák Szilvia, „Még nem is igazán merem elhinni, hogy ennyien szeretnek“ – interjú Paulinával, Marieclaire, 2022-08-05
  • Csáti Melinda, Kocsis Paulina: „A színpad olyan, mint egy tükör, minden apró mozzanatodat érzékeli a közönség”, Glamour, 2022-07-28
  • Diósi Szilvia, Kocsis Paulina: „Általában egy versenyben inkább a férfiak nyernek”, Coloré, 2023-02-16
Frissítve: 2024-4 , Bagossy-Biró Barbara