Személy

Gerendás Dániel

Zenész - dobos, Producer

Gerendás Dániel (1997, Budapest) dobos, dalszerző és producer. Édesapja Gerendás Péter előadóművész, zeneszerző, aki már korán felfigyelt fia rendkívüli ritmusérzékére. Dani 4 évesen kezdett dobolást tanulni, később a konzervatóriumban jazz-pop-rock tanszakra járt, majd klasszikus ütőhangszereken tanult.

Hétéves korában édesapja zenekarának tagja lett. Azután játszott latin, pop, jazz, rock és metál formációkban. Az aktív sessionzenélés mellett 2014-től a Margaret Island, a KosziJanka project és 2018-ig a The Biebers voltak a fő zenekarai. Olykor Gerendás Tesók néven együtt zenél testvéreivel, Hannával és Rubennel. 2017 óta aktív részese a Random Szerda fellépéseinek is a finom, dallamos, virtuóz játékáról ismert dobos, aki igyekszik továbbadni ütőhangszeres tudását táborokban, tanfolyamokon és kurzusokon.

Sokáig a dobolás volt nála a fókuszban, de aztán más kifejezési formákat is keresett a zenében. 20 év után figyelme a zeneszerzés és a producerkedés felé fordult. 2020-ban elindította önálló projektjét GERENDĀS néven. Azóta mentorált pályakezdő előadókat, valamint több zenésszel készített közös felvételt (B. Nagy Réka, Miller Dávid, Kapitány Máté, Beatrick, Járai Márk, Kama, Metzker Viktória, Hiro).

HZ

 

Kapcsolat:

https://www.facebook.com/gerendasofficial

Frissítve: 2024-3 , Hőgye Zoltán

Kapcsolatok

    12