Személy

Fenyvesi Márton

Zenész - gitáros

Fenyvesi Márton (1986) még negyven sincs, de már tucatnyi formációban fordult meg, fiatal kora ellenére kellőképp egyéni világot képvisel.

Pécsi gimnazistaként érte a jazzflash, akkor hallotta meg a Pat Metheny Group Speaking of Now című korongját. S jóllehet tett még némi kitérőt az ELTE informatikus–könyvtáros szakán, a következő esztendő már a jazztanszakon érte.

Nyitott, fogékony, kihívásokra éhes típus, esetében a szüntelen kalandozás mondhatni, életforma.

2011-ben alakult saját triója, az EgoTrip a fusion/groove-os hangzást keveri kísérletezőbb poppal és kortárs elektronikával. Teljességgel bedolgozta magát a honi jazzéletbe. Kezdetben persze főként mint helyettes. Nagyjából egy időben fedezte fel magának Balázs Elemér és Fekete-Kovács Kornél, akik rendszeresen hívták különböző formációikba, melyeken keresztül más muzsikusok is rácsodálkoztak, és adták őt kézről kézre. Kísérte Szalóki Ágit, Szőke Nikolettát, Pátkai Rozinát és Hajdu Klárát, a Kovács Linda Quartetben a hangszerelésből is kivette a részét, dolgozott Jónás Verával, tagja volt a Modern Art Orchestrának. Az utóbbi években a Nomazz-program keretében hol Koppenhágában, hol Párizsban, hol Amszterdamban tanul és játszik.

JBSz

Forrás:

JÁVORSZKY Béla Szilárd: A magyar jazz története, Budapest, Kossuth Kiadó, 2014, p. 275.



Kapcsolat:
https://www.facebook.com/marcifenyvesi.mastering

https://www.martonfenyvesi.com/

Frissítve: 2024-4 , Jávorszky Béla Szilárd

Kapcsolatok