Személy

Áron András "Apey"

Zenész - énekes, Zenész - gitáros

Borítókép forrása: a38.hu / Bodnár Dávid

Áron András „Apey” (1988, Budapest) a hazai zenei szcéna egyik legsokoldalúbb egyénisége: zenekaraival, a korábban Apey & the Pea néven ismert Lazarvs-szal és a Trillionnal metalos, rockos zenét játszik, egy szál gitáros szólóestjein azonban a líraibb dalok jutnak főszerephez, akusztikus, folkos, countrys, blues-os hangzásvilággal. Korábban olyan zenekarok tagja volt, mint a Kelly Hits the Blue Sky (2003-2009), Neck Sprain (2008-2015) és a Grand Mexican Warlock (2015-2016).

Az Artisjus- és kétszeres Fonogram-díjas zenész 2010-ben jelentette meg első önálló albumát (Feathers, Black Flowers), amit 2016-ban a Foxes, 2018-ban a Stranger követett. 2020 őszén érkezett eddigi legkiforrottabb szólóanyaga, a Book of Changes.

Áron András legkedvesebb előadói közé Johnny Cash, Bruce Springsteen, Bob Dylan és Neil Young tartozik. Úgy érzi, párszor kiégett már karrierje során, de ezt normálisnak tartja: minden zenész kiég az ismétlődésben, ha sokat utazik, koncertezik, interjúkat ad. Mindenestere újabb zenekarral bővült az Apey-lista: 2020-ban alakult Blahalouisiana-, The Qualitons- és The Pontiac-tagokból az Aron Andras & The Black Circle Orchestra, ami az énekes-gitáros szólóprojektjének dalait játssza teljes zenekaros kivitelben. 2021-ben jelent meg a formáció első albuma, a Changes címmel, melyen a Book of Changes lemez dalait hangszerelték újra.

HZ

https://www.facebook.com/apeymusic/

https://www.instagram.com/apey.aronandras/

https://apey.hu/

Frissítve: 2024-3

Kapcsolatok

    12