Személy

Abaházi Csaba

Zenész - énekes

Borítókép forrása: Hajónapló

Abaházi Csaba (1970, Szekszárd) énekes, a Sing Sing zenekar egykori frontembere, ismert rádiós műsorvezető.

15 évesen énekes-basszusgitárosa lett a Magic Force nevű zenekarnak, amelyet bátyjával, Abaházi Zoltánnal alapítottak. Ebben a felállásban négy évig zenéltek együtt, majd 1989-ben a Sing Sing együttes tagjai lettek, ahol Csaba 10 évig énekelt, valamint ő írta a dalaik szövegét. Az 1993-ban megjelent albumuk aranylemez lett. Nagy sikereik voltak, külföldre is eljutottak, és bejárták az országot. Az együttes 1999-ben oszlott fel.

Rádiós karrierje 1998-ban kezdődött. Azóta több kereskedelmi adónál megfordult, jelenleg is egy országos rádióban hallható az önálló zenei műsora.

A zenélést sem hagyta abba, 2001-ben rádiós kollégáival megalapította a Best of zenekart, énekelt filmzene albumon (S.O.S. szerelem), közreműködött a Pa-dö-dő, Baby Gabi, illetve a Kerozin kiadványain, szerepelt az Irigy Hónaljmirigy koncertlemezén, és 2012-ben létrehozta saját csapatát, melynek neve Abaházi Group.

2012-2021 között tagja volt a MégEgyKör zenekarnak, hazai és külföldi rock slágereket valamint saját dalokat és Sing Sing klasszikusokat játszottak. Jelenleg az Abaházi.RT énekese, együttesének koncertjein a régi sikerek mellett megszólalnak az újabb saját szerzemények is.

HZ

 

Kapcsolat:

https://www.facebook.com/abahazi.csaba/?locale=hu_HU

Forrás:

  • Abaházi Csaba, Wikipédia, 2023-01-04
  • Abaházi.RT, Music Fashion, 2023
Frissítve: 2024-1 , Hőgye Zoltán

Kapcsolatok