Kiadványelem

Képzelt Város interjú, A38 Magazin, 2016

Kihívás a változásban // Képzelt Város-interjú

Két tagját búcsúztatja, de nem oszlik fel, hanem új felállásban folytatja a hazai független színtér egyik legizgalmasabb együttese, a poszt-rockos Képzelt Város. Interjúnk.

Miért vált ki a Képzelt Városból Barta Gyöngyi csellós és Kocsis Szilveszter basszusgitáros?

Kovács Ákos András: Máshogyan alakult az életük, sok szempontból új vizekre eveznek, Szilveszter például nemsokára apuka lesz! Ennek ellenére egyikük sem fog eltávolodni a

zenéléstől.

Hogy érzitek: az ő távozásukkal ismét átrendeződik majd a hangszeres felállás a Képzelt Városban (mint mikor Kovács Ákos csatlakozott hozzátok); kerestek-e majd új tagot az ő posztjukra?

KÁA: Tagok már úgy tűnik vannak a posztjukra, a hangszeres felállás tulajdonképpen ugyanaz marad, apróbb változások lesznek csupán, inkább csak hangsúlyeltolódásról beszélnék. Meglátjuk, amikor újra az alkotási fázisba érünk majd.

Győrffy Máté: Az új csellistánkat már megtaláltunk, vele tudtunk is már párszor próbálni. Úgy tűnik basszusgitárosunk is lesz, vele ősszel kezdünk el közösen zenélni és akkor dől el biztosan. De az új dolgokról a koncert után szeretnénk majd többet beszélni.

Mit várhatunk majd az utolsó közös koncerteteken?

KÁA: Mindegyik lemezről fogunk dalokat játszani, olyat is, amelyet esetleg régebb óta nem vettünk már elő. Ebből a szempontból is izgalmas lesz nekünk.

GyM: Régebbi instrumentális számokra is lehet számítani és a zongora is visszakerül a használt hangszerek közé.

A Képzelt Város túlélt már tagcserét és most sincsen szó feloszlásról: mit mondanátok, mi a titka annak, hogy egy zenekar túllendüljön ezeken a pontokon?

KÁA: Nincsen különösebb titka, régóta ismerjük egymást és mindig lehet új kihívásokat találni egy új helyzet, akár új felállás kapcsán. Ha ebből az irányból sikerül megközelíteni a dolgokat, bármin túl lehet szinte lendülni.

GyM: Ákos sokat tud erről mesélni, hiszen ő még nem élt át velünk tagcserét, csak azt amikor ő érkezett. De a viccet félretéve, előre kell nézni és új lehetőségeket, kihívást kell látni a változásban. Folytatni akkor is tudtuk volna és folytattuk is volna, ha netán nem találunk új tagokat.

Mit várhatunk a Képzelt Várostól idén? Mennyire szólt bele a jövőbeli terveitekbe a két tag kiválása?

KÁA: Szeptembertől,immár az új tagokkal újra próbálni kezdünk, hiszen most van mögöttünk egy kisebb szünet, próbahelyet váltottunk, magánéletünkkel foglalkoztunk, Máté és Marci pedig saját stúdiójuk beindításán dolgoztak. Minél hamarabb szeretnénk friss dolgokkal jelentkezni, a jövőre vonatkozó terveink így tehát nagyjából ugyanazok maradtak.

Frissítve: 2023-5

Kapcsolatok