Kiadványelem

Blahalouisiana interjú, A38 Magazin, 2016

Minden idők // Schoblocher Barbara, Blahalouisiana

Meghatározó zenei élményeket és fontos inspirációkat kutató sorozatunk legújabb epizódjában vendégünk a Hajón lemezbemutató koncertet adó Blahalouisiana énekesnője.

Életed zenészei és lemezei, akik és amelyek miatt színpadra álltál és énekelni kezdtél?

Akik miatt elkezdtem énekelni, azok valószínűleg a gyerekkorom meghatározó popsztárjai. Ebből lett egy nagyon erős soul vonal Alicia Keys-zel az élen, ami később rávezetett a jazzre. Közben kamaszként elkezdtem rockzenét, zenekarokat hallgatni, így jött a Kings Of Leon, ami a mai napig hatalmas szerelem és nagyon meghatározó számomra.

A legfontosabb dolgok, amik miatt még mindig zenélsz?

Nem hinném, hogy történne olyasmi, amiért ne zenélnék. Túl szentimentális vagyok, azért zenélek, mert nem tudok nem zenélni. Az, hogy az embereknek még tetszik is amit csinálok, az a legnagyobb bók, és méginkább motivál.

Dalok, melyeket bárcsak te írtál volna?

Órákig lehetne sorolni. Az összes létező Alabama Shakes dalt. Amy Winehouse-tól a What Is It About Ment. A Beach Boys God Only Knows című dalát. A Maybe I Think Too Much-ot Paul Simontól.

Koncertek, amiket sosem felejtesz el?

A wieseni Kings Of Leon és Arctic Monkeys biztosan az első két helyen van. De a tavalyi Fishing on Orfűn a Quimby is olyan nagy hatással volt rám, hogy magam sem hittem el. Nagyon sok nagyon jó koncerten voltam, de mind azon múlt, kivel, hol, vagy mikor vagyok. Az előzőek esetében mindent ki tudtam zárni, ezért is hagytak ilyen mély nyomot.

Koncertjeitek, amelyek bárcsak sosem értek volna véget?

A tavalyi Fishing on Orfű-koncertünk, amin valahogy valamiért minden annyira klappolt mint előtte még soha. Eszméletlen jól éreztük magunkat és egyöntetűen ki merjük jelenteni, hogy az eddigi legjobb koncertélményünk volt. A másik lehet, hogy csak nekem ennyire kedves. Ez az első A38 teraszos koncertünk. Ott éreztem először, milyen az, ha igazán elkezd működni a kontakt a közönséggel, és milyen lehetne még.

Milyen lesz a Blahalouisiana 2016-os éve?

Már most sokkal izgalmasabb, mint az előzőek. Jön az első nagylemezünk, amit április 28-án mutatunk be az A38 Hajón. Életünkben először játszunk fesztiválon nagyszínpadon, ráadásul a Fishingen. Külföldi koncertek felé is kacsintgatunk, és remélem az új lemezt is bemutatjuk minél több városban. Ez az év arról fog szólni, hogyan növünk fel ezekhez a feladatokhoz, és közben egymáshoz.

Frissítve: 2022-9

Kapcsolatok