Intézmény

Bahia Kiadó

Borítókép forrása: discogs.com

A Bahia Kiadót Bognár Attila és Mesterházy Ernő alapította 1991-ben Budapesten, könyv- és zenei kiadóként. Főként az alternatív és underground művészeti alkotások megjelentetésére koncentrálva a '90-es és 2000-es évek elején jelentős hatást gyakorolt a kulturális életre. A kiadó tevékenysége kiterjedt könyvek, kazetták, CD-k, DVD-k és egyéb audiovizuális anyagok kiadására, melyek között számos magyar író, költő és zenész munkái is szerepeltek. Különösen nagy figyelmet fordított a feltörekvő tehetségek támogatására, versesköteteket és színdarabokat is megjelentetett, köztük Víg Mihály műveit és Wahorn András képzőművészeti albumait.

A Bahia Kiadó több mint 140 lemezt adott ki, olyan, az alternatív és underground zenei életet meghatározó formációk albumait, mint a Tudósok, Müller Péter Sziámi, a Kontroll Csoport, az Ági és a Fiúk, a Másfél és a Kampec Dolores. Menedzseri szerepet vállalt az Európa Kiadó zenekarnál, valamint együttműködött a Trabant és a Balaton együttesekkel is.

Az évek során a kiadó tevékenysége egyre szélesebb spektrumot ölelt fel, gazdagítva a magyar kulturális életet változatos műfajú és tematikájú kiadványokkal.

Frissítve: 2024-9 , Száraz Edit