Helyszín

DVTK stadion

Borítókép forrása: Fortepan / Urbán Tamás

A 1911-ben felavatott, később többször bővített DVTK stadion a sportesemények mellett kulturális és zenei programoknak is helyet adott, melyek közül a leghíresebb kétségkívül a magyar Woodstock-ként is emlegetett egy napos pop-rock fesztivál.

1973. június 10-én több mint 20 ezer ember vett részt Magyarország első egész napos pop-rock zenei rendezvényén. A Diósgyőri Popfesztivált a Mini és a Neoton indította, a nap folyamán fellépett Koncz Zsuzsa, Szörényi Levente, Bródy János, Bergendy, az akkor kétéves Generál és a P.Mobil is, amely épp a fesztivál előtt pár héttel keresztelkedett át (korábban Gesarol). 

Az épületet 2016-ban elbontották, majd Miskolc legnagyobb stadionja 2018. májusában nyitotta meg kapuit, és azóta több hazai és külföldi előadó koncertjének adott otthont. Fellépett itt többek között Majka, a Kozmix, valamint Gangsta Zolee és a Kartel. A stadionban 2023 júniusában tartják majd az első nagyszabású fesztivált Diósgyőrfeszt néven, valamint szintén ebben a hónapban egy különleges koncertsorozattal emlékeznek az ötven évvel ezelőtt megrendezett Rockfesztiválra is. 

BBB

Frissítve: 2023-5 , Bagossy-Biró Barbara