Helyszín

Dürer Kert

Igazán mulatságos belegondolni, hogy Budapest egyik legnépszerűbb szórakozóhelyén valamikor még francia apácák által nyitott iskola és nevelőintézet állt. Ahol tehát a 2000-es évek elején a fiatalok hangosan üvöltötték kedvenc slágereiket, egykor jól nevelt diákok nyitották fel kopott tankönyveiket, ugyanis az egykori Deák-villa helyén a 19. század végén még egy apácazárda állt. Az épület később a Pártfőiskolához tartozott, majd az Eötvös Loránd Tudományegyetem bölcsészkarának adott helyet, 2008-ban megkezdte működését és megnyitotta kapuit a szórakozni és alkotni vágyók valamint a koncertezni kívánók előtt.

A megközelítőleg 1000 fős szórakozóhely indulásakor kettő, a későbbiekben már négy különböző méretű koncerthelyszínnel operált, amelyekben a rock, az indie, a pop, a hiphop és az elektronikus zenei szerelmesei is megtalálták a nekik tetsző produkciót. A hazai és külföldi előadók évente több mint 300 koncerttel szórakoztatták a közönséget, az Ajtósi Dürer sor 19-21 pedig különböző stúdióknak és próbatermeknek is helyszínéül szolgált, így több képzőművésznek és zenekarnak is alkotásra alkalmas helyéül szolgált.

A művészeti komplexumnak, 2020 őszén egy ingatlanberuházás miatt költöznie kellett az Ajtósi Dürer sorról, így mindenki tűkön ülve várta, a kultikus klub új helyszínének bejelentését és az újranyitást. 2021-ben a Dürer Kert az egykori Rio helyén, a budai Hengermalom úton kezdte újra működését.  

A szórakozóhelyről 2022-ben film is készült Ajtósi Dürer sor 19-21. néven, amely a 2018 – 2020 közötti éveket mutatta be. 

 

BBB

Weboldal: https://www.durerkert.com/

 

Frissítve: 2023-6 , Bagossy-Biró Barbara

Kapcsolatok