Helyszín

Akvárium Klub

Nemcsak a neve változott meg, a belseje is átalakult 2012-ben a budapesti Gödör Klubnak: helyet cserélt a ruhatár, a pult és a nézőtér, illetve a koncerttermek kialakítását is újragondolták. A 2014 márciusában átadott, megújult Akvárium Klub még több, még színesebb élményt ad vendégeinek, legyen szó kulturális programokról (a Magyar Klipszemle például itt kerül megrendezésre), élőzenei koncertekről (elsősorban a pop, rock, magyar alter és rap/trap műfajokban) vagy elektronikus DJ-szettekről, afterpartikről (mint a Necc Party, a Tesco Disco és a Lidocain Night).

 Az Akvárium legnagyobb koncertterme, a közel 1300 fős NagyHallt Budapest egyik legkorszerűbb rendezvényhelyszíneként tartják számon. Szinte minden számottevő magyar előadó fellépett már a teremben, így például a 30Y, Azahriah, az Analog Balaton, a Bëlga, Beton.Hofi, ByeAlex, a Carson Coma, a Csaknekedkislány, Dzsúdló, Dé:Nash, Krúbi, az Elefánt, a Follow The Flow, Pápai Joci, Péterfy Bori, T. Danny vagy a Wellhello, de itt tartotta telt házas búcsúlemezbemutató koncertjét a Ricsárdgír is 2023-ban. Sok nemzetközi sztár is megfordult már a NagyHallban, sold outos bulit csinált többek között Borgore izraeli EDM producer, a Milky Chance német rockegyüttes, az August Burns Red amerikai metalcore zenekar és a Kodaline ír indie rock formáció.

A klub másik koncertterme, a közel 700 főt befogadó KisHall, amely külsőleg is a nagyobb helyszín mása, szintén egyedi világítástechnikával és hangosítással rendelkezik. Jelentősége abban rejlik, hogy lehetőséget nyújt rétegprodukciók fellépéseinek, DJ-k vagy zenekarok, sőt családi rendezvények, gyerekkoncertek számára is ideális. 2023-ban telt házat hozott össze a teremben Bongor, a Fiúk, a Lóci Játszik vagy például a spanyol ARON.

A két koncerttermen kívül a helyszín részét képezi a Lokál, az Akvárium Bistro, az AranyHall Konferencia központ és a Terasz. A klub teljes befogadóképessége így mintegy 2100 fő. A Budapest Nightlife Awardson többször is elnyerte már az Akvárium a Legjobb Nagy Klubnak járó elismerést. A versenyben azokat a legjobb budapesti szórakozóhelyeket, klubokat, kocsmákat díjazzák, melyek nagyban hozzájárulnak Budapest imázsának építéséhez.

BB

Forrás:

  • Gödörből Akvárium, Origo
  • Akvárium Klub, Rockbook
  • Klubkörkép, Recorder
Frissítve: 2024-4 , Bánóczi Bea

Kapcsolatok

    12345... 8