Eseménysorozat

Deja Vu Fesztivál

3 nap, ahol újra 18 lehetsz! - ez a szegedi Deja Vu Fesztivál jelmondata. A programsorozatot Boros Gyula hozta létre, aki a Szegedi Ifjúsági Napok alapítója is volt. A Deja Vu-t 2013 nyarán rendezték meg először, azóta ez lett Magyarország legnagyobb retro fesztiválja, ahol évről évre a 80-as, 90-es és 2000-es évek hazai és külföldi előadói lépnek fel. Az eseménynek 2016-ig a szegedi Postás Sporttelep adott otthont, 2017-től az Újszegedi Partfürdő a színhely.

A fesztivál ötletét az adta, hogy az embereknek vannak olyan múltbéli pillanatai és eseményei, amiket újra átélnének. Ennek az életérzéseknek adna helyet a zene segítségével a Deja Vu Fesztivál. Az első rendezvényen, 2013-ban olyan előadók léptek fel, mint az Alphaville, Thomas Anders és a Modern Talking Band, az Első Emelet, a Bon Bon, a Kozmix, a Hip Hop Boyz és az Animal Cannibals.

A következő évben már több mint 20 ezer vendég ment ki a fesztivál teljes programjára, külföldi sztárvendég a Scooter volt. 2018-ban az esemény a Koncert.hu oldal közönségszavazásán Az év fesztiválja címet nyerte el. 2019-ben elöntötte a Tisza az Újszegedi Partfürdőt, ezért a rendezvényt az utolsó pillanatban a Postás Sporttelepen kellett megrendezni. 2020-ban, mint országszerte oly sok más nagyszámú közönséget vonzó találkozó, ez is elmaradt a járványhelyzet miatt. 2022-ben a Deja Vu az ország legnagyobb retro fesztiváljává nőtte ki magát, és nemzetközi viszonyban is meghatározó szereplővé vált a fesztiválpiacon. 2024-ben pedig fellép náluk minden idők egyik legsikeresebb lánycsapatának, az angol Spice Girls-nek egykori tagja, Melanie C.

HZ

Forrás:

  • Deja Vu Fesztivál, Wikipédia, 2023-09-01
  • Melanie C a Spice Girls-ből a Deja Vu-n, Deja Vu Fesztivál honlapja, 2024
Frissítve: 2024-4 , Hőgye Zoltán

Kapcsolatok