Esemény

Interpop '88

1987-ben a szervezőknek nem sikerült összekalapoznia a megrendezéshez szükséges ötmillió forintot, így a fesztivál elmaradt, de 1988. július 19. és 23. között – a két elődöntőn és a döntőn – ismét megjelentek a siófoki szabadtéri színpadon a hazai intézményrendszer újabb sztárjelöltjei. Előzetesen korrupciós ügyekről, összefonódásokról suttogtak a kulisszák mögött, majd a fesztivál után a bizonyítékokkal megszorongatott ORI igazgatójának, Bulányi Lászlónak az öngyilkossága mintegy igazolta is a mendemondákat.

Tény, hogy ezen a fesztiválon valóban furcsa szempontok alapján történhetett az előzetes válogatás, hiszen a legtöbb közönségszavazatot kapott zenekar sem generált tízezer forintnyi telefonforgalmat. Az elődöntőben az egyik fellépő playbackről tátogott, mások pedig akkor is bekerülhettek, amikor a nevezési határidő lejárt. Miközben azért a versenyen olyan későbbi popsztárok vettek részt, mint Anita, az Exotic, a Fan-Fan, Gombóc, a Känguru, a Moho Sapiens, a No, a Pa-Dö-Dö, Pap Rita, a Rózsaszín Bombázók, a Szolid Party és Zámbó Jimmy.

A verseny nagydíját végül Anita, az I. díjat és a szerzői díjat Zámbó Jimmy, Siófok város díját a Rózsaszín Bombázók kapta. Különdíjjal jutalmazták a Casablancát és a Hetedik Kontinenst.

Frissítve: 2023-3