Esemény

A38 születésnap: Manoya lemezbemutató, Coals (PL), Maxisun

Az áprilisi tavasz és az A38 születésnapi hétvégéje 2017-ben elhozta Manoya legújabb Against All Odds & Against None című lemezét a hajó teraszára. Az élő premiert és az estét két szuper banda, a lengyel Coals és a hazai Maxisun koncertjei kísérték. Manoya, azaz Hodosi Enikő Rebirth című dalával jelent meg először a hazai rádiókban. A dalszerző-énekesnő a NEO zenekar tagjaként és számos vendégszereplés (Žagar, The Trousers, Freshfabrik, Amber Smith) során vált ismertté a magyar zenei színtéren. 2012 decemberében megjelent első szólóalbuma, a Hundred Arms, amelynek különlegessége, hogy az akusztikus világot finom elektronika fűszerezi, de a legfontosabb összetevő mégis Enikő folyton megújuló éneklési stílusa, életfilozófiája és szövegei. A második Manoya-album "Against All Odds & Against None" címmel folytatja az első lemez érzékenységét, azonban tapasztaltabb, még felszabadultabb világgal igyekszik túlmutatni azon.

A Coals két lengyel zenész, Katarzyna Kowalczyk és Lukasz Rozmyslowski duója. A nevüket a sziléziai régióban elterülő szénbányák inspirálták, a stílusukat pedig a folk és az elektronika találkozása. Olyanok, mint a Sigur Rós, Spooky Black, Soap&Skin vagy Dean Blunt. Koncerteztek már a KEXP-nél, megjárták az OFF fesztivált, 2017-ben pedig a debütalbumukon dolgoztak.

A Maxisun zenekart alkotó formáció a zeneipar különféle tájairól érkezett muzsikusok alkotta olyan kezdeményezés, amely a különféle zenei stílusokat, mint hiphop, electro, house, jazz, rock, pop ötvözi. Mondanivalója tekintetében a dalszövegek az emberi élet nagy kérdéseit boncolgatják egy sajátos Maxisun-os szemüvegen, világképen keresztül.

Frissítve: 2022-9

Kapcsolatok