Előadó

Window

Kocsis Bence dalszerző-énekes a Metrosection 2004-es indulása óta van jelen a hazai zenei életben, sokan a 2013-ban indult elektropop formáció, a Saverne frontembereként ismerhették meg, 2016-ban pedig két újdonsült társával – Bécsy Bence (gitár), Jancsovics Máté (dob) – egy Magyarországon méltatlanul elhanyagolt stílust, a neo soult igyekezett meghonosítani.

„Ösztönösen jött, hogy ebben a stílusban alkotunk, de természetesen feltűnt, hogy itthon valóban nincs igazán ilyen jellegű produkció. Az egész soul-hiphop vonal két éve lépett a képbe, és először Chet Bakert hallgatva kapott el, hogy lenne igényem valami hasonló felfogású projektre.” – mesélte 2017 októberében Kocsis Bence a hvg.hu-nak. Elképzeléseit elsőként Stámusz Ferenc hangmérnökkel osztotta meg, majd a nyári Pontoon jam sessionök után kiderült, hogy egyrészt Jancsovics Mátét érdeklik az elektronikus zenei megoldások, másrészt a jazzista Bécsy Bence szeret effekteket vinni a gitárjátékába. Velük jött létre tehát az a zenekar mag, melyet előbb a koncerteken, később a hangfelvételeken is tehetséges közreműködők sora támogatott.

A 2017 szeptemberében publikált debütáló albumon (Take What You Want) a ghánai-angol MC, M3nsa több dalban szerepel, emellett a billentyűs Novai Gábor (Mörk), Babé Sila (Stahl Barbara) és producerként Stas is felbukkan rajta.

A Window tehát több mint ígéretesen indult, és fontos űrt töltött be a hazai zenei életben. Mégsem lett folytatása.

JBSz

 

Kapcsolat:

https://www.facebook.com/windowbudapest

Frissítve: 2024-1 , Jávorszky Béla Szilárd