Előadó

Vodka For Kids

A 2020-ban alakult Vodka For Kids újhullámos hardcore punk zenekar Pécsről. Ők a példa arra, hogy az erősen főváros-centrikus underground színtérre ma is villámgyorsan be lehet robbanni más hazai vidékről.

A pandémia miatt 2021 tavaszán mutatkozhattak be a nagyközönség előtt, azóta keresztül-kasul bejárták az országot, útba ejtették a fesztiválokat, és turnéztak a Fish! előzenekaraként. A közönség mindenhol hamar befogadja a gyors és dallamos gitármenetekkel díszített partizós punkot, amelyet fajsúlyosabb témákat is érintő dalszövegekkel adnak elő.

A Dózsa-Juhász Máté gitáros, Mándity Flórián basszusgitáros, Reithmüller Róbert dobos és Zsidó Ákos énekes-gitáros alkotta négyes idáig 2 EP-vel (Votka, 2021 és DiSMiSFiT, 2022) valamint néhány színes, szürreális és dinamikus videóklippel jelentkezett.

2023 nyarán megszületett a banda első magyar nyelvű dala, az Unom, amelyet egy félig-meddig dokumentarista jellegű videóklippel prezentáltak. 2023 őszén - 80 jelentkező közül - ők lettek a Kill Monday Management Rock/Metál Tehetségkutatójának idei győztesei.

HZ

 

Kapcsolat:

https://www.facebook.com/vodkaforkids

https://www.instagram.com/vodkaforkids_official/

Forrás:

  • Völgyesi Ádám, A Vodka for Kids nyerte a Kill Monday Tehetségkutatót, nuskull.hu, 2023-09-04
  • Shell Beach, Walkways (ISR), Törzs, Vodka For Kids, akvariumklub.hu, 2023-03-14
  • Unom - Premieren a Vodka For Kids első magyar nyelvű dala és hozzá a klip, langolo.hu, 2023-07-14
Frissítve: 2023-11 , Hőgye Zoltán

Kapcsolatok