Előadó

V.I.P.

A Manhattan sikerén felbuzdulva Környei Attila menedzser az 1990-es évek második felében újabb fiúcsapattal (Józsa Alex, Rácz Gergő, Rakonczai Imre, Rakonczai Viktor) próbálta megismételni a sikert, ezúttal a BMG kiadónál.

Az együttes 1997 elején alakult, és rögtön a mélyvízbe dobták, amikor benevezték az Eurovíziós Dalfesztivál hazai válogatójába, majd annak megnyerése után a csapat kiutazott a dublini döntőre, ahol május 3-án tizenkettedik helyezést értek el. A kiemelt médiafigyelem valósággal katapultálta az együttest, amely a profi menedzselésnek köszönhetően 1997-től 2000-ig megtartotta rajongóit, és a Manhattannel kipróbált sikerrecept szerint évente több slágerrel (Keresem a lányt, Szükségem van rád, Fogd meg a két kezem, Hidd el, kislány, Rég várok valakire, Tudnod kell, Száz év) szerepelt a sikerlistán.

A zenekar 2001. április 13-án elbúcsúzott közönségétől. A Rakonczai testvérek R-port néven alakítottak egy rövid életű új együttest, Józsa Alex 2002-ben szólóanyagot jelentetett meg, Rácz Gergő pedig a Fool Moon acappella együttes tagja lett.

JBSz–SJ

 

Forrás:

JÁVORSZKY Béla Szilárd, SEBŐK János: A magyarock története 2 (1980–90-es évek), Budapest, Kossuth Kiadó, 2019, p. 397.

Frissítve: 2023-10 , Jávorszky Béla Szilárd – Sebők János

Kapcsolatok