Előadó

Vintage Dolls Akusztik

A 2007-ben alakult autentikus szving zenét játszó Vintage Dolls énekestrió és kísérőzenekara az 1930-as, 1940-es évek híres többszólamú dalait dolgozza fel. A csapatot nemzetközileg is elismert énekesnők alkotják, Munkácsy Eszter, Nagy Lili és Szász Ágnes. Céljuk az, hogy ezt a régi, már-már elfeledett stílust megismertessék a közönséggel. Műsoruk hűen idézi meg a múlt század közepének zenei világát, a korra jellemző ruházatban és frizurákkal, eredeti nyelven előadva a dalokat.

A Vintage Dolls Akusztik 2020-ban a Vasárnapi Iskola programsorozat keretében lépett fel az A38 Hajón. Itt a Boswell Sisters és az Andrews Sisters szerzeményeit is előadták, elmondásuk szerint ezek az egykori előadók hatnak rájuk inspirálóan. A fellépésen a kísérőzenekart Bögöthy Ádám (nagybőgő) és Szabó Illés (gitár) alkották.

A Vintage Dolls első albuma 2022-ben jelent meg Three Little Sisters címmel.

Ugyancsak 2022-ben szerepeltek az M2 Petőfi TV Akusztik műsorában, itt a vokáltriót egy jazz quintet kísérte, és vendégként fellépett velük Micheller Myrtill jazz énekesnő. Műsoruk gerincét a múlt század Magyarországának ismerősen csengő slágerei adták.

HZ

Kapcsolat:

https://www.facebook.com/vintagedollsmusic

https://www.instagram.com/official_vintagedolls/?hl=hu

 

Frissítve: 2023-6 , Hőgye Zoltán