Előadó

Vastag Csaba

A Fonogram-díjas Vastag Csaba (1982, Budapest) 2010-ben megnyerte az X-faktor tehetségkutatót, amelynek köszönhetően az egész ország megismerhette a nevét. Bár Budapesten született, Veszprémben nőtt fel. Két öccse van, a fiatalabbik, Tamás Fonogram-díjas énekes. Csaba 2001 óta aktív zeneileg, fő inspirációjának a Hooliganst és a Queent tartja.

Édesapja sokat hallgatott operát otthon, aminek köszönhetően Csaba már gyermekkorában megszerette a komolyzenét, hétévesen trombitálni tanult. „A trombitáról átküldtek tubára. De a tuba akkora volt, mint én magam, úgyhogy azt is abbahagytam; nem akartam cipelni egy hatalmas hangszert. A zene viszont nagyon érdekelt.” – mesélte a kezdetekről az Origónak.

Az X-faktor után szerződést kapott a Magneoton kiadótól, első kislemeze (Már tudom) 2011-ben jelent meg. Tíz saját dalt tartalmazó első stúdióalbumát (A második X) 2011-ben dobta piacra, 2012-ben pedig nekilátott a Conecto készítésének Müller Péter Sziámi, Rakonczai Viktor és Majka közreműködésével. A kiadványt 2013-ban adta ki a Magneoton, és már a megjelenés előtt, az előrendelések alapján aranylemez lett. 2016-ban a Star Academyben zsűrizett, és napvilágot látott harmadik stúdióalbuma (Optimum) is.

BB

 

https://www.facebook.com/vastagcsabaofficial/

https://www.instagram.com/csabavastag/

Frissítve: 2023-10 , Bánóczi Bea