Előadó

Várkonyi Csibészek és a Barátaik

A Várkonyi Csibészek zenekar 2017 óta létezik. Az akkor még 10-12 éves, Ózd környékéről származó gyerekek alkotta formáció - tehetségüknek és kitartásuknak köszönhetően -, mára az ország egyik leghíresebb cigányzenei együttesévé nőtte ki magát.

A zenekar tagjai, Bari Gyula „Topen”, Lázár Brendon, Lázár Alex, Boros Patrik, Kotta Patrik és Ruszó Dominik autodidakta módon sajátították el a hangszeres tudást. A Common Vibe Egyesület önkéntes pedagógusai és zenészei gondozzák a gyerekek képességeit, tanítva őket és megteremtve a közös zenélés lehetőségeit.

Első sikerüket és az országos ismertséget egy feldolgozásdallal érték el 2017-ben (Bajdázó: Lekapcsolom a villanyt a fejemben). 2018-ban, a Nemzetközi Roma Héten egyedüli zenekarként képviselték Magyarországot Brüsszelben.

2019 áprilisában felléptek az A38 Hajón. A Várkonyi Csibészek és a Barátaik elnevezésű koncert egyik célja adománygyűjtő jellegű volt, a befolyt összeget hangszerekre és fellépőruhákra fordították. A vendégszereplő barátok Oláh Annamari énekesnő (Fókatelep, Meszecsinka) és a Dorco Band Junior voltak.

2021-ben jelent meg első kiadványuk, az online-terjesztésű Parázs EP.

HZ

 

https://www.facebook.com/Commonvibe/

https://www.commonvibe.hu/varkonyi-csibeszek

Frissítve: 2023-1 , Hőgye Zoltán

Kapcsolatok