Előadó

UP!

Az 1998-ban alakult, Ujvári Péter (ének) vezette zenekar igényes funkos, acid jazzes slágeres popot játszott. Két nagylemez (Up!, 1998; Sírj és nevess!, 2000) és egy kiugró sláger (Nap, 1998) után majdnem tíz évre eltűnt a reflektorfényből, majd 2009-ben egy újabb korong (Backup) és néhány koncert erejéig ismét aktivizálta magát.

Ujvári Péter mellett 1998-ban, az első album felvételénél a zenekar tagjai voltak: Papp Szabolcs (basszusgitár), Kiss Domokos Attila (gitár), Mózsik Imre (dob) és Faragó Krisztián "DJ Quick". Ezután folyamatos tagcserék jellemezték a formációt. Játszott a zenekarban - többek között - Dési Tamás dobos (Irie Maffia) és Hámori Máté gitáros (Egy Kiss Erzsi Zene) is.

Az UP! zenei stílusát az alapító, zeneszerző és szövegíró Ujvári Péter leginkább könnyen fütyülhető tánczeneként aposztrofálta. A csapat bátran használt olyan hangzásokat a zeneszámoknál, amelyek nem voltak jellemzőek a hazai zenekarokra.

Miután a zenekara inaktívvá vált, Ujvári Péter bejárta a fél világot. Évekig Angliában élt, majd Norvégiában, illetve 10 évig az Egyesült Államokban. Emellett folyamatosan dolgozott, zenekaroknak írt dalokat, de foglalkozott komolyzenével is.

Azért időről-időre összeáll az UP! is. 2016-ban felléptek a Sziget Fesztiválon, majd 2021-ben Ujvári Péter újra összerántotta a bandát, és először az A38 Hajón, a Raktárkoncertek sorozatban szerepeltek, majd ősszel az Akvárium Klubban koncerteztek, ahol fúvósokkal kiegészített együttes, összesen 8 zenész játszott a színpadon.

A stílusukhoz, melyet sunshine-boogie-nak neveznek, hűek maradtak. Ugyanaz a zenekar, de mégis más, ugyanaz az életvidámság, de már nagyobb tapasztalattal.

JBSz, HZ

 

https://hu-hu.facebook.com/upmusic.hu/

Frissítve: 2022-12 , Hőgye Zoltán