Előadó

The Mojo

A 2011-ben alakult budapesti bluesbanda műfajilag és hangszerek tekintetében is sokszínűnek mondható. Az ex-Palermo Boogie Gang-tag Szabó Tamás (szájharmonika) Honfi Imre Olivérrel (ének, elektomos gitár, diddley-bow, cigar box) és Horváth Jánossal (ének, akusztikus gitár, elektromos gitár) előbb trióként állt színpadra, a későbbiekben azonban Pengő Csabával (basszusgitár, nagybőgő) és Mezőfi István (dobok) kiegészülve koncerteztek.

A Mojo rendszeresen lép fel a budapesti blues koncertek legreprezentatívabb helyszínein és országos fesztiválokon, gyakran megfordulnak vidéki városok klubjaiban és a legtöbb helyen visszatérő vendégek. Külföldi fellépéseik közül említésre méltó Dánia, Finnország, Franciaország, Németország, Olaszország, Szerbia és Szlovákia.

A formáció a blues, a hatvanas évekbeli beat, a country, és a jug stílusát szólaltatja meg, a dalok hangzását olykor némi jazz-el vagy épp poppal kiegészítve. Dalaikban a tradicionálisnak számító hangszereken kívül a diddley-bow, a stompbox, az ukulele és a washboard is szerepet kap. A Mojo-s zenei világ Szabó, Honfi és Horváth különböző ízléséből és hátteréből adódóan alakult ki.  A zenekar eddig hét nagylemezt jegyez: Back In The Day (2012), Long Step (2015), Travelling Blues Nights (2016), Just Another Button (2016), Old Cinema Button (2018), Old Cinema Session(2020), Mojo (2020).

BBB

 

https://themojo.hu

https://www.facebook.com/TheMojo.hu

 

Frissítve: 2023-1 , Bagossy-Biró Barbara