Előadó

Southern Comfort

A felvidéki blues-rock zenekar 2008-ban alakult a szlovákiai Nagykaposon. A kezdeti tagcserék után hamar kialakult a felállás: Kiss Flórián (dobok), Szilvási Tibor (billentyűk), Vajda János (basszusgitár, ének), Pankovics Péter (gitár).

Hamar megtalálták azt a stílust, amit mindannyian magukénak éreztek. Ez pedig a dögös-mocskos blues. Ezen kívül sok más zenei stílus is érződik a zenéjükben: rock' n' roll, soul, southern rock. Innen jött a névválasztás: a Southern Comfort egy New Orleans-i whisky neve is.

Az első koncerteken feldolgozásokat játszottak, amit a kedvenc bandáik nótáiból válogattak össze. Eközben Vajda János folyamatosan hozta az új témákat, ötleteket, amelyekből aztán közös erővel megszülettek az első Southern-nóták. Magyar nyelvű szövegeik többek között a szabadságról, a zenélésről, a csajozásról és a bulizásról szólnak.

2010-ben változás történt a gitáros poszton, Bínó Tibor érkezett a bandába. 2012-ben már vele jelent meg az első kiadványuk, a Csak lazán EP. Időközben jó pár magyarországi tehetségkutatón megfordultak. 2013 végén újabb gitáros csere következett, Mészáros Szabolcs lett az új tag. 2014-ben megjelent első nagylemezük, Blues N' Roll címmel.

A zenekar azóta is aktívan koncertezik Szlovákiában és Magyarországon egyaránt. Több alkalommal volt közös fellépésük a Tankcsapdával, 2020-ban pedig szerepeltek az A38 Hajón a Vasárnapi Iskola programsorozatban. 2022 végén Mészáros Szabolcs gitáros és a Southern Comfort útjai különváltak.

HZ

Kapcsolat:

https://www.facebook.com/SouthernComfortzenekar

http://southerncomfort-band.com/hu/

Frissítve: 2023-9 , Hőgye Zoltán