Előadó

Shygys

A Kozso-műhely első fiúcsapata az 1997-ben összeválogatott Shygys, amelynek tagjai: Gera Zoltán (Brandon), Csordás Levente (J.D.), Gajdos Attila (Julian), Ács Bálint (Martin) és Zákonyi János (Zak), és amely a Backstreet Boys-zal elindult trendet igyekezett időben elkapni. A kifejezetten szívtiprókból összeállított ugri-bugri, tátika együttes két albummal (Shygys, 1998; Vágyom rád, 1999) bérelte ki a sikerlistákat, ám ezt követően önállósítani akarták magukat. Bele is buktak.

Ezzel együtt a Shygys a 90-es évek egyik legsikeresebb magyar fiúegyüttese volt: akkoriban sok fiatal lány szobájának falát díszítették a posztereik. Két nagylemezük közel százezer példányban kelt el, olyan nagy sikerű dalaik vannak, mint a Hello!, a Vágyom rád! vagy a Szeress akkor is, ha néha fáj…

1998-ban felléptek a Neoton Família búcsúkoncertjén, 2000-ben pedig vendégszerepeltek Olaszországban és Spanyolországban.

A Shygys végét az jelentette, hogy 2001-ben két énekes kilépett és saját együttest alakított. De 2014-ben három tag, Csordás Levente "J.D.", Gajdos Attila "Julian" és Ács Bálint "Martin" újra összeállt. Azóta is járják az országot és fellépéseiken közönségüknek visszaidézik a kilencvenes évek hangulatát.

JBSz, HZ

 

https://www.facebook.com/shygys/

Frissítve: 2023-6 , Hőgye Zoltán