Előadó

Sárik Péter

Sárik Péter (1972, Cegléd) vérbeli all round zongorista, aki az elmúlt évtizedekben a jazz mellett számos más zenei irányzatban is kipróbálta magát: klasszikus műveket éppúgy előadott, mint pop-, latin és világzenei darabokat.

A 2007-ben alapított saját triójával (Sárik Péter – zongora, Frey György – basszusgitár, Berdisz Tamás – dob) rendszeresen turnézik Európában. A 2013-ban Fonay Tibor (basszusgitár) és Gálfi Attila (dob) csatlakozásával újraszerveződött Sárik Péter Trió az ország egyik vezető jazz-zenekara.

Emellett zeneszerzőként fontos nemzetközi sikereket mondhat magáénak: kompozíciói rendre dobogós helyezéseket érnek el az Egyesült Államok és Nagy Britannia legjelentősebb dalszerzőversenyein.

Írt dalokat kedvenc énekeseinek, melyekből egy albumot jelentetett meg (Idebent-odakint), három darabot komponált a Recirquel Újcirkuszi Társulat részére, zeneszerzője és zenei vezetője volt a FINA Vizes Világbajnokság  záróeseményének, elindította a Jazzkívánságműsor koncertsorozatot, ahol a közönség kérhetett műfaji megkötés nélkül dalokat, életre hívta a Jazz All Stars sorozatot, ahol addig egymással nem játszó zenészek alkottak új csapatokat egy-egy koncert erejéig és készített gyermekeknek szóló jazz-mesejátékot is. (A világ összes kincse)

Sokat dolgozott Fábián Julival és Berki Tamással.

JBSz

 

Forrás:

JÁVORSZKY Béla Szilárd: A magyar jazz története, Budapest, Kossuth Kiadó, 2014, p. 270.

Frissítve: 2023-10 , Jávorszky Béla Szilárd