Előadó

Ruby Harlem

A 2017-ben alapított indie-soul-pop formáció a Budapest Bornegyed - Budafoki Pincejárat tehetségkutató versenyén debütált elsöprő sikerrel, szélesebb körű ismeretségre azonban A Dal 2019 műsorában tettek szert. A zenekar megálmodója Iván Szandra (énekes, billentyűs, dalszerző), aki Magyarországon kívül olyan országokban adott elő, mint Lengyelország, az Egyesült Királyság, Japán, Vietnam vagy az Egyesült Államok. Nemzetközi utazásai során szerzett élményeit a mára már professzionális zenészekből álló, nyolc fős zenekarával együtt adja át.

A Ruby Harlem bemutatkozó lemeze 2019-ben érkezett (Legyen úgy, ahogy nem volt még), amit a Katona Borházban mutattak be élőben. Az alapvetően vokálközpontú, magyar nyelven íródott dalok rézfúvós hangszerekkel és feszes ritmusszekcióval egészülnek ki. A zenekar tagjai Oláh Gábor (dobok), Siklai István (basszusgitár), Hildebrand Dorothea (vokál), Eőry Attila (vokál), Varga Nóri (pozan) és Subicz Gábor (szárnykürt, trombita). A csapat számos hazai előadóval kollaborált, mint Veréb Tomi, Horányi Juli, Király Linda és Charlie.

A Ruby Harlem-et hazánk egyik legeredetibb zenekaraként tartják számon és alig két évnyi intenzív fejlődését 2019 tavaszán Fonogram díjjal ismerték el “Az év hazai kortárs szórakoztatózenei albuma vagy hangfelvétele” kategóriájában.

ScSz

https://www.facebook.com/rubyharlem

Frissítve: 2023-1