Előadó

Road

A Road hard rock zenekart 2004-ben alapította négy barát, a Heves megyei Domoszlón. Megalakulásuk évében már nagylemezzel jelentkeztek (Nem kell más), ezután hagyta el a zenekart Kovács "Tuboly" Zoltán dobos, és ekkor állt össze az a négyes, amely 17 éven át, egészen 2021-ig zenélt együtt, ekkor távozott Szabó Erik dobos, és a helyére Tóth Tamás került Molnár Máté (ének, basszusgitár), Kádár Imre (gitár) és Golyán B. Zsolt „Goya” (gitár) mellé.

2006-os nagylemezük (Második harapás) megjelenése után a ROAD a Depresszió, majd a Tankcsapda előzenekaraként is fellépett. Sorban jöttek az újabb albumok (Aranylemez, 2008; Emberteremtő, 2010; Tegyük fel..., 2013), amelyeket már önálló országos turnékon mutattak be közönségüknek.

A 2015-ös M.A.T.T. című albummal kezdtek eltávolodni a „partymetál” stílustól, és ezzel együtt egy összetettebb, komorabb irányba tolták el a hangsúlyt. Ekkor már rendszeres szereplője volt koncertjeiknek Cséry Zoltán billentyűs is (Special Providence, Subscribe).

10., majd a 15. születésnapjukat (utóbbit az A38 Hajón) rendhagyó koncertsorozattal ünnepelték, ahol a ROAD önmaga előzenekara volt, mivel az előadások első felében egy akusztik koncert hangzott el, amely saját, áthangszerelt dalokat tartalmazott, majd ezt követte a megszokott rock-program.

A legutóbbi kiadványaik ezek voltak: Tizenhét (válogatás lemez, 2017), A tökéletesség hibája (2018), Onnantól-eddig (2019), Senki kedvéért nem fékezünk (2021).

HZ

 

https://www.facebook.com/roadzenekar

https://www.instagram.com/roadzenekar/

https://road.hu/

Frissítve: 2023-10 , Hőgye Zoltán

Kapcsolatok