Előadó

Raklap

Borítókép forrása: Facebook / Raklap / Wiktoria polarblazma

„Neo-pszichedelikus progresszív alternatív székely post-punk. Ilyen zenét, amit mi csinálunk, nagyon nem játszik senki.” – nyilatkozta kis humorral stílusáról a sepsiszentgyörgyi zenekar, amelynek legelső számára Lovasi András is felfigyelt. A Kispál frontemberét szó szerint (meg)idéző, pimasz és ötletes Szia Mama ritka erős bemutatkozás volt, a színvonal pedig a folytatásban sem esett.

A 2021-ben megalakult zenekar neve egy véletlenszerű ötletből született, amellyel az egyik tag rukkolt elő, és mindenkinek elnyerte tetszését. A formációt Kerezsi Tas (dob), Duka Máté (gitár), Kolozsi Soma (basszusgitár), Kolozsi Tamás (gitár, vokál), Mihály Dorka (ének) és Hubbes Mátyás (ének) alkotja. Hangzásukra a Pink Floyd, a Kispál és a Borz, illetve a Red Hot Chili Peppers volt legnagyobb hatással.

2022-ben részt vettek a Marosvásárhelyen megrendezett Peron Music Tehetségkutató Fesztiválon, amelyen második helyezést értek el, 2023-ban pedig a Fishing on Orfű fesztiválra is meghívták őket. 2023-ban mindemellett megjelent első nagylemezük (Alicsdmeafoldetmertleakrokszalni) is, illetve a Kispál és a Borz előzenekaraként léphettek fel a Budapest Parkban.

BB


Kapcsolat:

https://www.facebook.com/raklapzenekar/

https://www.instagram.com/raklap_/

 

https://www.instagram.com/raklap_/

 

Forrás:

  • Magyarradar, Recorder
  • Raklap interjú, 3szék
  • Raklap együttes, Maszol
  • Csíkszeredai városnapok, Szereda
Frissítve: 2023-12 , Bánóczi Bea

Kapcsolatok