Előadó

Pozvakowski

A posztrock, a pszichedelikus rock, az experimentális rock és a jazz elemeit ötvöző zenekar 2000-ben alakult. Darvas Ádám gitáros, Szombathelyi Sebestyén basszusgitáros és Bánáti Zsombor dobos felállásban készítették el 2002-ben első albumukat (sinus), majd csatlakozott a csapathoz a filmvetítéssel, vizualitással foglalkozó Szeredi Csaba.

Második lemezük (transistor) 2004-ben jelent meg. „Az összes lemezünket élőben vettük fel. Szerintem ez a normális módja egy album rögzítésének, hiszen így íródnak a dalok; hallanunk és látnunk kell egymást.” – nyilatkozta a stúdiózásról Darvas Ádám.

2007-ben kiadták a microtron című albumot, 2008-ban az amerikai posztrock színtér nagyjaival, a Pelicannal, a Torche-csal és a Caspiannal koncerteztek. 2010-ben látott napvilágot a zx.wtt.010 című lemez, 2012-ben pedig a sevenpeopleleft, amelyen Grencsó István is közreműködött. 2016-ban jelent meg a zenekar következő albuma (iterum), majd 2017-ben a microdrone.17.

Hazai koncertjeik mellett már több európai turnét lebonyolítottak, felléptek többek között Németországban, Hollandiában, Belgiumban, Oroszországban, Szlovéniában és Ausztriában.

BB

 

https://www.facebook.com/pozvakowski/

https://www.instagram.com/pozvakowski/

 

Forrás:

  • Pozvakowski, Wikipédia
  • Pozvakowski interjú, Shock magazin
  • Biography, Pozvakowski.wixsite.com
Frissítve: 2024-1 , Bánóczi Bea