Előadó

Pocsai Kriszta és a Bágyi Balázs New Quartet

Pocsai Kriszta (1975, Miskolc) énekesnő, a hazai jazzélet egyik kiválósága, klasszikus zenei tanulmányai (zongora) után a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Jazz Tanszékén jazzének szakon diplomázott 1998-ban.

Számos hazai könnyűzenei lemezen szerepelt vokalistaként, a pop és a funky stílusokban tett kirándulásokat. Készített lemezt Szakcsi Lakatos Bélával közösen (But Beautiful, 2004), és jelent már meg önálló albuma is (Home at Last, 2011). A sokak által hazánk egyik legszebb hangú énekesnőjének tartott művész éveken át volt a Petőfi, majd a Bartók Rádió jazzműsorainak vezetője. Ma már nemcsak énekesnőként és zenepedagógusként, hanem logopédusként és hangterapeutaként is dolgozik.

Karrierje során időről-időre felbukkanó saját produkciói mellett (Pocsai Kriszta Quartet, SoLaTi zenekar) évek óta szoros együttműködésben dolgozik Bágyi Balázs együttesével is. 2020-ban közösen szerepeltek az A38 Hajón, a Vasárnapi Iskola programsorozatban, ahol a kiváló amerikai komponista, Jerome Kern (1885-1945) legnépszerűbb melódiáiból álló műsorukat adták elő.

A dobos-zeneszerző Bágyi Balázs a magyar jazzélet egyik meghatározó, külföldön is rendszeresen koncertező művésze. Rajta kívül kvartettjének tagjai voltak az A38-as fellépésen Oláh Dezső (zongora), Molnár Sándor (szaxofon) és Oláh Péter (bőgő).

HZ

 

https://www.facebook.com/kriszta.pocsai

https://www.facebook.com/balazsbagyiofficial

Frissítve: 2024-4 , Hőgye Zoltán

Kapcsolatok