Előadó

Perrin

Palotai Soma (1993, Budapest) modern R&B, neo soul, funk, diszkó és popzenei hatásokat felvonultató szólóprojektje 2018-ban duóvá (Harmath Soma billentyűs csatlakozásával), majd élőzenés trióvá bővült (Czirják Tamás dobossal). Első EP-jük (Lay Down) 2018-ban jelent meg. Koncerteken az elmúlt években több zenésszel kiegészülnek, elsősorban Heilig Tamással és Sági Viktorral, de felléptek már Boros Leventével és Harangozó Sebestyénnel is.

„Kétpólusú a zenénk. Vidámak, bulizósak, poposak a dalok, de a szövegekben van egy kis keserédesség. Magyarországon a popzenének van némi pejoratív felhangja, hogy az valami gagyi, megélhetési zene. Szeretném bebizonyítani, hogy igenis létezik minőségi magyar popzene.” – nyilatkozta a zenészcsaládból származó frontember a Recordernek. Palotai Soma kezdetben DJ-ként tevékenykedett, majd dalszerzésbe kezdett; zenei példaképének Rick Jamest tekinti.

Első nagylemezük (High On Glitter) 2021-ben látott napvilágot az AM:PM kiadó gondozásában, amelyen a feszesebb és letisztultabb hangzást vették irányul. Az albumbemutató koncertet a budapesti Toldi klubban tartották.

BB



Kapcsolat:

https://www.facebook.com/perrinbeats

https://www.instagram.com/perrinbeats/

Frissítve: 2024-1 , Bánóczi Bea