Előadó

Papp-Sárdy Acoustic

A Papp-Sárdy Acoustic Papp Gyula (1951) billentyűs hangszeres, és Sárdy Barbara (1976) dalszerző és énekesnő közös duóját takarja, akik bluest és sanzont is idéző, szövegcentrikus zenét játszanak. Az Acoustic pedig az ő dalaik nagyzenekarra hangszerelt és kórusokkal megtámogatott változata.

A duó tagjai 1994-ben ismerkedtek meg: Sárdy Barbara ekkor 18 éves volt, Papp Gyula meg már a magyar rockzene veteránjának számított (Mini, Skorpió, Dinamit, Kormorán). A 2020-ban szerzői kiadásban megjelent Fejjel a dalnak lemezükön és koncertjeiken rajtuk kívül számos muzsikus segíti a dalok megszólalását. A blues vonalat a műfajra jellemző pedal steel és a szájharmonika jelzi, míg a dalok sanzonos élét a tangóharmonika emeli ki. A zenekar a lemezt az A38-on mutatta be, ahol egy dal erejéig Horváth Charlie is szerepelt.

A két muzsikus mellett a zenekar gerincét Papp Zsuzsanna Cserne (ének), Kiss Zoltán (gitár), Bese Csaba (basszusgitár), Kató Bálint (dob) adja, emellett Bálint Gergő szaxofonozik, illetve Vida-Veres Imola és Szénási-Szabó Diána vokálozik.

SzE

 

https://www.facebook.com/pappsardyacoustic/

https://www.instagram.com/pappsardyacoustic/

Frissítve: 2023-7 , Száraz Edit