Előadó

Ötödik Évszak Zenekar

A Champs-Élysées-n ébredő francia szerelmet, a Loire- és a Duna-parti esti séták hangulatát és a soknemzetiségű Kelet-Európa népzenéjének ősi erejét érezni az Ötödik évszak muzsikájában. Több évtizedes tapasztalat, nemzetközi zenei karrier és sokéves rokoni-baráti kapcsolat áll 2018-ban alakult együttes mögött.  Tagságát a magyar-francia származású Izabella Caussanel (ének), Ifj. Csoóri Sándor „Sündi” (ének, brácsa, tambura), Hegedüs Máté (hegedű), Zimber Ferenc (cimbalom) és Szabó Csobán Gergő (ének, nagybőgő) alkotja.

„Nagyon természetes az egész folyamat, ahogy együtt dolgozunk. A próbák alatt sorra jönnek az ötletek, mindenki belead valamit, jól érezzük magunkat együtt.” – mesélik a zenekar tagjai, akik több formációban (Lajkó Félix, Buda Folk Band, Dresch Vonós Quartet, Magyar Állami Népi Együttes) bizonyítottak már, és rendszeresen koncerteznek Magyarországon, Európában és a tengerentúlon is.

Első nagylemezük (Ne rejtsd el) 2020-ban jelent meg. Szövegeik gyakran magyar és francia költők versein alapszanak. „Az összes szövegünk a zenekarra éppúgy ráillik, mint a közönségre; globális érzéseket próbálunk közvetíteni, mint a fájdalom, a szerelem.” – nyilatkozta a 2017-ig Párizsban élő Izabella Caussanel. Számaik magját a hiteles kárpát-medencei népzene adja, ebből a biztos alapból indulnak az improvizatív műfajok világa felé. Azt a magyar és nemzetközi közönséget célozzák meg, akik szeretik az őszinte, eredeti és rögtönzött, népzenei hangszereléssel játszott akusztikus városi zenét.

BB

 

 https://www.facebook.com/otodikevszakzene/

Frissítve: 2023-4 , Bánóczi Bea