Előadó

Örökség

A 2011-ben a Kormorán tagjaiból alakult Örökség folk hatású rock zenét játszik. Mint a neve is mutatja, folytatja a tagok korábbi zenekarának hagyományait, hisz a Kormoránban együtt eltöltött tizenkét esztendőre amolyan örökségként tekintenek.

A kezdetben Tóth Renáta (ének), Géczi Erika (ének, akusztikus gitár), Mr. Basary (ének), Szabó Miklós (gitár), Nagy László (dob), Gáspár Álmos (hegedű), Zsoldos Tamás (basszusgitár) és Gulyás Ferenc (népi hangszerek) felállású formáció más etno-rock zenekarokkal szemben dalaiban nem népdalokat dolgoz fel, hanem népzenére jellemző megoldásokat használ, mint például a páratlan ütem vagy a pentaton skála. Emellett olyan akusztikus népi hangszerekkel színesítik a hangképet, mint a hegedű, a furulya, a kavar, a citera, a tárogató, a töröksíp, és a tekerőlant.

A zenekar 2012-ben adta ki Ébredés című lemezét, amit 2015-ben a Szabadság és szerelem követett. Számos tagcsere után alakult ki a mostani felállás – Szabó Miklós (gitár), Török Flóra (hegedű), Nagy Szonja (ének), Vállai Krisztián (ének), Nagy László (dob), Szilva János (basszusgitár), Gieszer Tamás (billentyűsök) –, így ünnepelték fennállásuk tizedik évfordulóját 2021 végén. Azóta is aktívan koncerteznek.

SzE

 

https://www.azorokseg.hu/

https://www.facebook.com/people/%C3%96r%C3%B6ks%C3%A9g-zenekar/100051569752862/

https://www.instagram.com/orokseg/

Frissítve: 2023-1 , Száraz Edit