Előadó

Ohnody

A székesfehérvári születésű Hegyi Dóra zenei karrierje hajnalán a Belau, a Mïus, az iamyank, és a The Rocket Science formációk vendégelőadójaként tűnt fel, majd 2017-ben Ohnody néven debütált szólóprojektjével.

A kezdetekben angol nyelven alkotó énekes-dalszerző a zeneiskola elvégzése után, 2001-ben Wales fővárosába költözött, ahol a Cardiff University populáris zene szakán diplomázott. A magyar közönségnek Water (című dalával mutatkozott beamit egy koncept kislemez követett (Nude). Első, magyar nyelvű nagylemezét (Egy Igaz szerelem, 2020) a 2018-ban megjelenő Hideg című dal előlegezte meg, amely hamar közönségkedvencé vált. Harmadik albumának felvezető daláról (Kiazaki) a következőket nyilatkozta: A dal felváltva szól egy nárcisztikusan abuzív baráti kapcsolódás felbomlása utáni állapotról, elválásról, az elfojtásról, fals feltételezésekről és a szakmán belüli áskálódásról, amiből eddigi életem során talán a legtöbbet és legmélyebben tanultam magamról, a magyar zeneipar árnyoldaláról, az emberi befolyásolhatóságról, hiszékenységről, a fájdalmon keresztül való felszabadulásról, felnőtté érésről és a szeretetről.

Az énekesnő 2022-től a Hajógyár x A38 eseménysorozatán belül megrendezett Zene x Színház szerkesztője és műsorvezetője2023-ban a Spotify – a női előadókat támogató – Equal program nagykövetének választotta.

BBB

 

https://www.facebook.com/ohnody

https://www.instagram.com/ohnody/

Forrás:

  • Buthy Lilla, Hegyi Dóri itthon éli az álmait, FEOL, 2016-02-22
  • Rónai András, „Angolul maximalista vagyok magyarul nem” - OHNODY-interjú, Recorder, 2020-03-30
  • Csóka Ági, „Minden alkotónak van egy belső magja, amit valami iránti szenvedély táplál” - OHNODY interjú, Phenom, 2018-01-24
  • Varju Kitti, DALPREMIER! „Libabőr vonatozik gerincem sínein” – Költői énjét is megmutatja új számában, Phenom, 2018-03-22
  • Rónai András, Szerelem, gyötrelem. OHNODY: Sietünk meghalni (lemezkritika), Recorder, 2022-03-25
  • Rónai András, Ez most más - bazdmeg, ez ugyanez!, Recorder, 2023-04-06
Frissítve: 2024-3 , Bagossy-Biró Barbara