Előadó

Mrs Columbo

A Mrs Columbo zenekar Galambos Dorina (1983, Budapest) énekesnő köré szerveződő formáció, amely az évek során változó felállásban, változatos zenei világot képvisel, a jazzből kiindulva, ötvözve azt a pop, a rock és az elektronikus zene stílusjegyeivel.

Az együttest 2008-ban alapította három fiatal, de már ismert zenész, Galambos Dorina (ének), Hudák Zsófi (nagybőgő) és Sárközy Fanni (zongora). Eleinte világslágerek jazzesített feldolgozásait játszották, később már saját szerzeményekkel is jelentkeztek. Koncertjeiken Kovács Norbert (dob) állandó vendégként működött közre.

Első lemezük 2012-ben jelent meg (re)make up címmel, mellyel Fonogram-díjat nyertek. 2014-ben adták ki Live című koncert CD-t, ezt követte 2015-ben a harmadik albumuk (Love Is The Answer).

Galambos Dorina 2016-ban úgy döntött, hogy új alapokra helyezi nyolc éve működő zenekarát, nyitnak a pop- és elektronikus zene irányába. Négyfős lett az együttes, a doboknál maradt Kovács Norbert, és érkezett Héjja Katalin (billentyűs hangszerek, 2015-től) és Heigl László (basszusgitár, nagybőgő).

Galambos Dorina és Héjja Katalin duóként is fel szokott lépni, egyszál zongorás akusztikus műsorral. Az énekesnő emellett tagja a River Of Lust és az YZZO zenekaroknak is.

HZ

 

https://www.facebook.com/mrscolumboband/

https://www.instagram.com/mrscolumbomusic/?hl=hu

Frissítve: 2023-1 , Hőgye Zoltán