Előadó

MNoir

Mészáros István énekes, dalszerző és producer 2014 óta Minimyst néven jelentette meg zenéit, egy évvel később már zenekari formában koncerteztek és adtak ki sikeres angol nyelvű albumokat.

Mészáros 2018-ban publikálta magyar nyelvű, Nem maradsz egyedül című ötszámos EP-jét, ez már az MNoir alkotói név alatt jelent meg, ami a Minimyst utódprojektje lett.

A magát „feel good” zenekarként definiáló trió, Mészáros István (gitár, ének), Öllős Dávid (basszusgitár) és Papp Gergely (dob) világa a rockalapoktól az elektronikus zenén át az akusztikus popig terjed. Ehhez társulnak magyar és angol nyelvű „odafigyelős” dalszövegeik.

A 2018-as, elektronikusabb jellegű, Ingmar Bergman egyik filmje által ihletett EP után kislemezekkel jelentkezett az együttes, illetve koncerteken mutatták be szerzeményeiket, köztük Minimyst-dalokat is. Az MNoir legutóbbi, 2021-ben kiadott háromszámos lemezén (Softly) az 1990-es évek grunge zenéjéhez nyúlt vissza. Terveik szerint minden albumon más stílusban tervezik megmutatni magukat.

HZ

 

https://www.facebook.com/mnoirmusic/

Frissítve: 2023-1 , Hőgye Zoltán

Kapcsolatok