Előadó

MMAMT

A Mindenkinek Megvan A Maga Története az énekes-gitáros-dalszerző Egyedi Péter szólóprojektje. Egyedi korábban az Annabarbiban és az Isten Háta Mögöttben játszott, 2006 óta az Óriás frontembere, bekerült a Rájátszásba, emellett az alternatív színtér aktív tagja. A MMAMT eredetileg egy szál gitáros hálószoba projektként indult, mely idővel sokszínű nagyzenekaros produkcióvá nőtte ki magát, és ezzel a formációval eddig két albumot (MMAMT, 2019, MMAMT II, 2021) jegyez.

A 2017-es Óriás CD (Minden villany ég) után érezte úgy Egyedi Péter, hogy érdemes összerendezni azokat a dalait, amelyek anyazenekara repertoárjába sehogy sem illettek bele. Mintegy tíz évnyi időszakból szemezgetett, így a szelekció értelemszerűen kellően eklektikus lett. A lecsupaszított és meglepően kitárulkozó dalokat Egyedi maga rögzítette, minden hangszeren ő játszott, és ő is keverte az anyagot. És mint Beck Zoltán, a 30Y frontembere nyilatkozta róla: „a kimondás akarata nélküli kimondás lemeze lett ez”.

A szólóanyag köré Egyedi zenekart szervezett, azokat a koncerteken többek között Örményi Ákos (Óriás), Hegyi Áron (Jazzékiel, Grand Mexican Warlock), Lee Olivér (ék, Trillion), Boros Levente (Qualitons, Amoeba) és Jancsovics Máté (Kistehén, Window) segített megszólaltatni. Az albumot számos zenei portál az év legjobb hazai produkciója közé választotta, a Meztelen című dalra Scherer Péter főszereplésével, Reisz Gábor rendezésében készült klip – aztán beütött a pandémia.

A kényszerű bezártság viszont újabb dalokat hozott, ebből született a 2021 februárjában publikált MMAMT II, mely minden szempontból komplexebb, egységesebb anyag lett az előzőnél. Rajta ismét Egyedi szólaltatja meg az összes hangszert – a zongorát leszámítva, melyen Hegyi Áron (Jazzékiel) játszik.

JBSz

 

Kapcsolat:

www.mmamt.hu

https://www.facebook.com/Mmamt/

https://www.instagram.com/mmamt_/

Frissítve: 2023-10 , Jávorszky Béla Szilárd