Előadó

Misztrál

Az 1997-ben alakult együttes repertoárján magyar és külföldi költők versei, valamint népdalfeldolgozások szerepelnek. Megzenésítései forrása a magyar népzenei hagyomány, amelyet gyakran ötvöz a divatos világzenei irányzatokkal. A tagok versválasztásaiban fontos szerepet játszik az európai és a magyar történelem iránti érdeklődés. Országjáró koncertjeik sokasága mellett számos alkalommal jártak külföldön is, Erdélytől az Egyesült Államokig. Nagymaroson több mint húsz éve rendezik meg a Regejáró Misztrál Fesztivált.

Első önálló albumuk 1999-ben jelent meg Ébredés címmel, kiadványaik száma azóta tizenöt fölött jár, legutóbbi lemezük a 2019-ben kiadott Misztrál 20, amelyet az egy évvel korábbi, a zenekar 20 éves fennállását ünneplő nagyszabású koncerten rögzítettek.

Előadásaik érdekessége, hogy a kiemelkedő vokális teljesítményük mellett valóságos hangszerarzenált szólaltatnak meg az együttes tagjai: Heigl László (nagybőgő, basszusgitár), Heinczinger Miklós (furulyák, klarinét, doromb, fidula, duda, ének), Pusztai Gábor (ütőhangszerek), Tóbisz Tinelli Tamás (gitárok, nagybőgő, ének) és Török Máté (cselló, gitár, mandolin, koboz, szájharmonika, tambura, ének).

HZ

 

https://www.facebook.com/misztral

http://www.misztral.hu/

Frissítve: 2023-6 , Hőgye Zoltán

Kapcsolatok