Előadó

MC Kemon

Thomas Kemon Wesley, ismertebb nevén MC Kemon (1984, Grenada) énekes, rapper, az Irie Maffia egyik vezéregyénisége, aki 2001 óta vesz részt a magyar zenei életben. A közép-amerikai szigeten született Kemon 1998-ban érkezett Magyarországra, az MTK szerződtette, ahol hat évig futballozott.

A sport mellett a zenéért is rajongott, így magyar zenészekkel való megismerkedése után (DJ Mango, Sena, Busa Pista) egyenes út vezetett az Irie Maffia zenekarba, amelynek alapítása óta tagja (2005). Az együttese mellett gyakori vendég volt a Random Trip bulijain és játszott Barabás Lőrinccel is. Saját szerzeményeinek dalszövegeit magyarul és angolul írja.

Közben vízumproblémák miatt két és fél évre el kellett hagynia az országot, ez idő alatt Londonban élt.

2018-ban érezte úgy, hogy eljött az idő és egy önálló lemezzel álljon elő, ami az InTranzit címet kapta. MC Kemon nevét ismerve tiszta hiphopot és reggae-t vártunk volna, ehelyett több lírai dal és rafinált groove is helyett kapott a lemezen, ahogy számos zenészbarátja is.

Szólóalbumának bemutatójára állt össze a Mc Kemon & Kemonication Band, amelynek tagjai között Irie Maffia zenészek is megfordultak (Dési Tamás dobos és Matus Péter basszusgitáros). Zenekarával 2020-ban szerepelt az A38 Hajón is, a Karanténkoncertek sorozatban.

HZ

https://www.facebook.com/MC.KEMON/

https://www.instagram.com/mc_kemon/?hl=hu

Frissítve: 2024-4 , Hőgye Zoltán

Kapcsolatok

    12