Előadó

Mátrai Zsuzsa

Kezdetben az ő karrierjét is Majláth Júlia zeneszerző egyengette, majd a könnyűzenei stúdióban Balassa P. Tamás tanítványa lett. Ő volt az első, aki a mozdulatlan, mikrofon mögé cövekelt előadók között megmozdult a színpadon és karaktert adott egyéniségének. A nők között az első komolyan vehető sztáralkat, aki igazi entertainerként kifejezte, megjelenítette az előadott szám érzelmi tartalmát, hangulatát. Nevét az 1965-ös Látod, ez a szerelem című dal tette ismertté. Fellépett és kislemezeket is készített beatzenekarokkal (Scampolo, Atlantis, Liversing). További slágerei: Pletykálnak rólad, Élj vele boldogan!, Pattanj fel!.

Állandó résztvevője volt a táncdalfesztiváloknak; valamennyin indult, ám egyiken se kapott díjat. A hatvanas évek végétől a hazai showbiz ünnepelt sztárjaként a Maxim Varietében, a Kamara Varietében, a Béke Szállóban és különböző ORI-műsorokban lépett fel.

JBSz–SJ

 

Forrás:

JÁVORSZKY Béla Szilárd, SEBŐK János: A magyarock története 1 (1960–70-es évek), Budapest, Kossuth Kiadó, 2019, p. 113–114.

Frissítve: 2023-4 , Jávorszky Béla Szilárd – Sebők János