Előadó

Marcellina

Marcellina (Babits Marcella, 1953-) énekes, szaxofonos. 14 éves korában lépett először színpadra. A nagy nyilvánosság 1972-ben ismerte meg őt, amikor a Ki mit tud?-on a Kócbabák énektrió tagjaként szerepelt Csepregi Évával és Fábián Évával együtt. A Kócbabákból történt távozása után 1974-1983 között külföldi klubokban zenélt az Apostol, valamint a Full-Tone együttessel. Európa több országágában szerepeltek, de felléptek Kínában, Jamaicában és az Egyesült Államokban is. Marcellina énekelt, táncolt, szaxofonozott, dobolt, konferálta a zenekar számait és több nyelven is kommunikált a közönséggel.

1983-ban visszatért Magyarországra és a dobos Kaszás Péterrel, valamint a billentyűs Molnár Jánossal megalapította a Marcellina PJT együttest, később csatlakozott hozzájuk a szólógitáros Marschalkó Zoltán és a basszusgitáros Temesvári András is. Első sikerük az 1983-ban megjelent a Te vagy a sztár című daluk volt. A saját hangstúdiójukban rögzített slágereik folyamatosan a sikerlistákat ostromolták (Ne sírj szaxofonom, Szexy Lady, Fohász a szerelemért, Újságárus Lady).

A Marcellina PJT az 1980-as évek végén feloszlott. Marcellina ezt követően egyedül lépett fel, szólólemezeket jelentetett meg, és turnézott szerte a világban. 1992-ben egy korábbi német nyelvű lemeze után megjelent első önálló angol nyelvű CD-je is, amely Németországban és Svájcban került a boltokba. Az 1992-ben Egerben rendezett Táncdalfesztivál-on elnyerte a legegyénibb előadó címet. Kínában hat alkalommal is szerepelt, két dalát is megtanulta kínaiul. És egy világcsúcs is fűződik a nevéhez: A Pray Of Love című dalt 27 nyelven adta elő. Ruhatervezőként is ismert, saját készítésű modelljeit Ausztriában is terjesztették. Találkozhattunk vele jótékonysági rendezvényeken, rendszeres szereplője a kereskedelmi televíziók műsorainak, sőt, egy zenei csatornán saját műsora van, és az internetes bulvármédiában is közkedvelt szereplő.

A mai napig aktív művésznő 70 év alatt az egész világot bejárta, regényt ír a sztorikról, melyek megtörténtek vele, egy szőke nővel, akinek a kezében egy hófehér szaxofon van.

HZ

 

https://www.facebook.com/marcellina.c.babics?locale=hu_HU

https://www.facebook.com/Pjt.hu/?locale=hu_HU

https://www.instagram.com/marcellina.sax/?hl=hu

http://marcellina.net/newsite/

Frissítve: 2023-3 , Hőgye Zoltán