Előadó

ManGoRise

A ManGoRise 2013-ban alakult - eredetileg teljesen akusztikus felállásban. A zenekar a reggae-dancehall ritmusok és a popzene ötvözésével egy addig nem hallott stílust próbált életre hívni magyar és jamaicai angol nyelven. 2014 óta az együttest Katók István „KTK Steve” (szaxofon), Bartha Ákos „Dannona” (ének) és Szilágyi László (billentyűk) alkotja. 

2016-ban jelent meg TV-műsor jellegű realityjük, amely a zenekar tagjaira szerelt kamerák anyagaiból, és külsőleg rögzített felvételekből állt össze. Fennállásuk során nagylemezt még nem készítettek, általában single-ökkel jelentkeznek. Dolgoztak már együtt többek között Denizzel, az AfroDZAQM-mal, Pintér Gáborral (Copy Con) és Mike Gottharddal (Ocho Macho). 

A ManGoRise-t képviselte Magyarországot a 2019-es makaói HUSH!! Full Music fesztiválon, ahol a saját műsoruk mellett egy közismert helyi népdal reggae stílusba áthangszerelt, kibővített, és MacauSong címmel előadott változatával lepték meg a hallgatóságot. Legújabb – szám szerint negyvenedik – szerzeményük 2024 februárjában jelent meg Szívemen át címmel.

BB

 

https://www.facebook.com/Mangorise/

https://www.mangorise.hu/hu/

 

Forrás:

  • Wikipédia, ManGoRise, ManGoRise
  • ManGoRise, ManGoRise - A zenekar, MangoRise
Frissítve: 2024-3 , Bánóczi Bea

Kapcsolatok