Előadó

Malacka és a Tahó

Ska és funky ritmusok, humoros szövegek – ez az 1996-ban alakult Malacka és a Tahó zenekar receptje. A muzsikusok között található egykori VHK-tag, de van olyan is, akit a Z’Zi Labor sessionzenészeként láthattunk egykor. Eleinte főként az akkori underground zenekarok repertoárjából játszottak, két-három évvel később kezdtek saját dalok írásába.

A maga történetét korszakokba rendező (Szopósmalac, Kismalac, Választási malac, Arany sertés) zenekar életében egy valami állandó volt, ez pedig a tagcsere. Számításaik szerint 1996 óta 31 zenész fordult meg az együttesben. Az állandóságot a frontember, Borovitz Tamás énekes-gitáros képviseli, aki a jelenleg 8 fős banda lelke.

Küldetéstudatukat jól példázzák lemezcímeik is: A sertés java (2001), Ez már röfi! (2004), 1 deka: ZSÍR! (2007), 15 Piggest Hits (2011). A zenekar huszadik születésnapjára, 2016-ban jelent meg a Malachúsz című album, amelyen többek között Víg Mihály, Maszkura és Torres Dani is közreműködött.

Erősségük a dalszövegekben rejlik. Az elején leginkább szomorkás, aztán vicces, de mondanivaló nélküli strófák születtek. Mostanra már nem csak humoros, de értelmes, tartalmas szövegeket írnak. Az együttes filmhez (Buhera mátrix) valamint sorozathoz (Munkaügyek) is készített már zenét, és máig koncertezik klubokban, fesztiválokon.

HZ

 

https://www.facebook.com/malackaesataho

https://www.instagram.com/malackaesataho/?hl=hu

https://www.malackaesataho.hu/

Frissítve: 2023-1 , Hőgye Zoltán

Kapcsolatok