Előadó

Los Pogos

Borítókép forrása: Zilahi Csaba/Erdélyi magyaRock 1970-2010

„Nem baj, ha nem tudsz zenélni, a lényeg, hogy akarj!” - ezzel a kocsmákba kihelyezett hirdetéssel keresett maga mellé zenésztársakat Egyedi Zsolt 2002-ben, Kolozsváron. Az így létrejött erdélyi punkzenekar felállásában Egyedi Zsolt (ének, basszusgitár) Tofán Levente (ének, gitár), Mihai Pop (ének, gitár) és Mihai Macovei (dob) szerepeltek.

Első koncertjüket 2003. januárban tartották a kolozsvári ZoRo klubban, óriási sikerrel, a közönség tombolt a Ramones- és Sex Pistols-dalok hallatán. Saját szerzeményeket is játszottak, az együttes sajátossága, hogy tagjai három nyelven, angolul, románul és magyarul írnak dalszöveget.

Ezt követően a kezdetben hobbiból zenélő csapat nagyon sok helyen járt Romániában, turnéztak Magyarországon, szerepeltek Bécsben is, illetve felléptek Szlovákiában, a Punk Island fesztiválon, amely a legnagyobb európai rendezvény volt ebben a műfajban. Több turnén vettek részt magyarországi zenekarokkal, de olyan nemzetközileg elismert bandákkal is megosztották a színpadot, mint a Total Chaos, Los Fastidios, Molotov Cocktail, The Rumjacks. A Félsziget fesztiválon kétszer is felléptek.

Első kiadványuk 2003-ban jelent meg Demo címmel, ezt követte a 2004-es Punk’s Not Bad! (Live from Félsziget) és a 2010-ben kiadott That’s All Jerks! Ezek mellett több válogatásalbumon is szerepeltek.

A jelenlegi felállásuk 2021-ben alakult ki: Egyedi Zsolt (ének, basszusgitár), Sirgher Lóránt (gitár), Pereni Thomas (gitár), Sándor Edmond (dob).

HZ

 

Kapcsolat:

https://www.facebook.com/LosPogosOfficial

Forrás:

  • Zilahi Csaba, Erdélyi magyaRock 1970-2010, Újságcikkek, interjúk, tények és vélemények az erdélyi magyar rockzenekarokról, 2022
Frissítve: 2024-1 , Hőgye Zoltán